Klasik Cilt Bakımı Nedir?

Klasik Cilt Bakımı, cildin soğuk ya da hava kirliliği gibi dış etkenlerden etkilenmesi sonucunda, uygulanılır. İlaç, krem ya da çeşitli hastalıklar da yaşanan deformeler arasında sayılabilir. Cilt derisinin yıpranması sonucunda, tıpkı diğer organlar gibi temizlenmeye ihtiyacı vardır. Bu açıdan, cilt bakımının kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir.

Cilt bakımının amacı, gözenekleri temizlemenin yanında cansız görünüm sahip cilde ışıltı kazandırmaktır. Cilde oksijen sağlayan klasik cilt bakımı aynı zamanda cilt üzerindeki toksinleri de yok eder. Cildi cansız gösteren durum, üzerinde yer alan ölü tabakadır. Bunun giderilmesi, profesyonel anlamda yapılan bakıma bağlıdır. Cilt bakımı, cilde kaybettiği görünümü geri kazandırır. Alanında uzman olan kişiler, dermo kozmetik ürünleri kullanarak cilt temizliği yapar. Cildi hızlı ve derin bir şekilde temizler.

Ardından, cilt çevresel etkenlere karşı dirençli hale gelir. Buna ek olarak sıkılaşır. Sıkılaşan cildin görünümü daha sağlıklı ve göz alıcı bir hal alır.

Klasik Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımının yapım aşamaları, şu şekilde sıralanabilir:

Başlangıç aşamasında, kapsamlı bir cilt taraması yapılır. Hastanın cildinin ihtiyaç duyduğu bakımlar belirlenir. Cilt, kir ve yağdan derinlemesine temizlenir. Makyaj kalıntılarından temizlenen cilt peeling işlemiyle ölü deriden arınır. Kişiye cildin gözeneklerini açan bir buhar banyosu yaptırılır. Cilt üzerindeki tüm siyah noktalar ve yağlar alınır. Cilt kapsamlı şekilde dezenfekte edilir. Son adımda, nemlendirici ve besleyici maske yardımıyla cilde ihtiyaç duyduğu nem verilir. Bu aşamada, cildin ihtiyacına uygun olarak farklı uygulamalar da yer alabilir.

Klasik Cilt Bakım Aşamaları Cilt bakımına uygun hale getirilen cilt, aşamalar halinde temizlik rutinine sokulur. Temizlenip makyaj kalıntılarından arınan cilt, tonik yardımıyla silinir. Ardından, peeling yardımıyla cilt üzerinde yer alan tüm ölü deriden arınır. Toniğin ardından peeling uygulaması yapılması, ciltteki tüm ölü derileri temizler. İyi şekilde arındırılan cilt, buhar banyosu yardımıyla canlı bir görünüme kavuşur.

Cilt bakımı, mutlaka siyah nokta ve sebumlardan temizlenme aşamalarını da içermelidir. Deri altındaki yağ bezeciklerinin temizlenmesi, aydınlık görünümün geri gelmesini sağlar. Cilt bakımının geçtiği aşamalar, başlangıçta temizlik aşamalarından oluşur.

Temizlik aşamalarının istenen seviyede olması, cilt bakımının da daha sağlıklı geçmesini sağlar. Temizlik aşamasına geçildiğinde, cildin ölü derilerden arınması için sebum temizliği yapılır. Temizlenen sebumlar sonucunda, cildin ışıltısı artar. Parlak görünümlü bir cilde kavuşmak mümkün hale gelir.

Son aşamada, cildin temizliği gelir. Ölü deriden arınan cildi uygun bir temizleme jeli yardımıyla derinlemesine temizlemek gerekir. Sonrasında uygulanan nemlendirici kremlerle cildin nem dengesini koruma altına alınır. Nem dengesi istenen seviyede tutulan cilt, daha parlak bir görünüme kavuşur.

Klasik Cilt Bakım Ne İşe Yarar?

Cilt bakımı, cildin her zaman ihtiyaç duyduğu bir uygulamadır. Tüm sebumlardan arınmadan önce, cildin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Cilt bakımının artıları şu şekilde sayılabilir:

Cildi derinlemesine temizlemesinin yanında, gözenekleri açar. Ölü deriyi peeling yardımıyla nazikçe soyar, bu şekilde cilt yenilenir. Cildin sahip olduğu iletkenliği istenilen oranda arttırır. Kullanılan serum ve vitaminler daha etkili hale gelir. Kolajen üretiminin devamına destek sağlar. Cildin elastikiyet kaybının önüne geçer. Dolaşım sorunları da engellenmiş olur. Klasik Cilt Bakım Faydaları Düzenli yapılan cilt bakımı, kan dolaşımını arttırır. Lenf drenaj sisteminde hareket başlatır. Cilt, bu süreç içinde yenilenmeyi sürdürür. Deri altı dokularda yeterli oksijen miktarı bulunur. Bu şekilde, cilt kendi canlılığını koruyabilir. Cilt bakımının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Anti-aging özelliği ile koruma sağlar. Gözenek temizliği sağlayarak cildin nefes almasına yardımcı olur. Kan dolaşımına ek olarak lenf sistemini de aktif eder. Ciltteki sebum dengesini koruma altına alır. Cilt lekelerini giderir. Elastikiyet kayıplarının önüne geçer. Uzmanlar tarafından uygulanan cilt bakımlarında, cilt tahrişten korunur ve akne, leke gibi sorunlar sona erer.

Klasik Cilt Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Cilt bakımının ardından, şu noktalara özel olarak dikkat etmelisiniz:

İki gün boyunca cildinizi olası tüm dış etkilerden korumalısınız. Bakım sırasında açılan gözenekler mikroba açık hale geldiğinden dikkatli davranılması gerekir. İlk gün yüzünüze kesinlikle su değdirmemelisiniz. İlk iki gün boyunca, tüm kozmetik ürünlerinden uzak durmalısınız. Kullandığınız havludan, nevresim takımına kadar temiz olmasına özen göstermelisiniz. Cilt bakımı sonrasında, özel olarak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Cilt bakımı sonrasında, cilt iyi şekilde korunmalıdır. Tokalaşma ve sarılmalardan kaçınmalısınız. Kullandığınız nevresimin temiz olmasına özen göstermelisiniz. Cildinizin saçınızla temas etmemesine özen göstermelisiniz. Yüz temizliği yaparken pamuk havlular yerine kağıt havlu kullanmalısınız.

Klasik Cilt Bakım Sonuçları Neler?

İyi bir cilde sahip olmak isteyen kişiler, cilt deformelerini engellemek adına cilt bakımını aksatmamalıdır. Başarılı geçen cilt bakımı sonrasında, sağlıklı cildin aynı şekilde korunması da önem taşır. Yeni nesil cilt bakım kombine ederek kullanmanız, gençlik ışıltısını yeniden kazanmanıza yardımcı olur.

Cilt Bakım Yaptırmalı Mıyım?

Cilt bakımını güvendiğiniz ve alanında uzman olan kişilere yaptırmalısınız. Buhar banyosu yerine, oksijen terapisi tercih etmeniz daha sağlıklı bir süreci geçirmenizi sağlar.

Cilt Bakım Zararlı Mıdır?

Cilt bakımında cilde nem verilmesi, başarılı bir cilt bakım sistemi olarak kabul edilmektedir. Bakımın en önemli noktalarından birisi de patentli taşıyıcı teknoloji kullanılmasıdır. Bu şekilde, nemlendirici ajanlar, anti-aging maddelerini cildin her yerine ulaştırır. Cilt bakımının herhangi bir yan etkisi ve riski bulunmaz.

Kaç Seans Cilt Bakımı Yaptırmalıyım?

Uzman dermatologların önerileri incelendiğinde, hastalara destek amacıyla cilt bakımı uygulanması söylediklerini görürüz. Cilt bakımı, deriyi inceltir, bu şekilde sürecini hızlandırır.

Cilt bakımı, daha iyi sonuçlar vermesi adına 10 günlük aralıklarla 6 seans şeklinde uygulanır. Cilt bakımı, doğru şekilde uygulandığında, ciltteki tüm ölü deriyi temizler.

Cilt Bakımı Acılı Mıdır?

Komedon adı verilen siyah nokta temizliği, bazı hassas ciltlerde acı ve ağrıya sebep olur. Bu acı, oldukça kısa sürelidir. Bunun haricinde, cilt bakım uygulamaları tamamen acısızdır.

Cilt Bakımı İle Hydrafacial Arasındaki Fark Nedir?

Cilt bakımı esnasında, cilt yüzeyine anti-aging içeren krem sürülür. Nem verici yardımıyla bu aşama ayrı bir şekilde desteklenir. Hydrafacial cilt bakımında, cildin alt tabakalarına kadar nüfuz eden taşıyıcı bir sistem bulunmaktadır. Cilt bakımı hakkında, daha net bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Cilt Bakım Yaptıranların Yorumları

Cilt bakımı ardından, cilt derinlemesine temizlenir. Gözenekleri açılarak nefes alır. Cilt bakımının ilk günü, cildin korunmaya ihtiyacı vardır. İlk gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı ve direkt olarak gün ışığına çıkılmamalıdır. Operasyonun ardından bu noktalara dikkat eden kişiler, operasyon sonrasında oldukça memnun kalır.

Klasik cilt bakımı ne kadar sıklıkla yapılmalı?

Dermatologlar, hastalara destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek hızlandırmayı sağlarlar. Cilt bakımı, bu amaçla 8-12 günlük aralarla ve 6-7 seans şeklinde uygulanır. Klasik cilt bakımı ne kadar sürer? Klasik cilt bakımı yaklaşık 30 dakika- 45 saat sürmektedir. Klasik Cilt Bakımı Ne İşe Yarar? Cildin sağlıklı, canlı ve parlak görünmesini sağlar.

Cilt Bakımı Fiyatları 2024

Cilt bakımı fiyatları, cilt bakımının içeriğine göre değişiklik gösterir. Kişilere cilt bakımı yöntemlerinin uygulanacağı, yapılan tetkikler sonucunda belli olur. Cilt bakımı fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.